Dieta przy chorobach autoimmunologicznych. Rozmowa z dr Hanną Stolińską
Choroby autoimmunologiczne – zapada na nie coraz więcej kobiet. Choroby tarczycy, łuszczyca, toczeń, celiakia, insulinooporność, cukrzyca – jak możemy się wesprzeć dietą przy tych schorzeniach? O właściwym odżywianiu przy chorobach autoimmunologicznych mówi dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny.
Jakie są najczęstsze choroby autoimmunologiczne? Jak dietą wspomóc leczenie? Jak dieta może pomóc przy chorobie Hashimoto? Nietolerancja laktozy a choroba Hashimoto. Warzywa psiankowate a choroba Hashimoto. Czy soja jest problemem przy chorobach tarczycy? Zobacz, co na ten temat mówi Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny.
Obejrzyj wideo.
Z innych części rozmowy Kamili Ryciak z Hanną Stolińską, dowiesz się z nich m.in. jaka powinna być dieta przy chorobach tarczycy, co powinno się jeść przy insulinooporności oraz czy dieta wegańska i wegetariańska są zdrowe.
Całą rozmowę, jak również jej fragmenty, znajdziesz na naszym kanale na Youtube.
Podoba Ci się ten artykuł?
Powiązane tematy:
Polecamy
Jedyny skuteczny „lek” na insulinooporność? Zmiana stylu życia! Relacja z warsztatów z Klaudią Łakomą
5 najważniejszych faktów o insulinooporności. Tłumaczy Klaudia Łakoma
Dieta niskowęglowodanowa to uzdrowienie poziomu glukozy? „Chroni przed niekorzystnymi pikami cukru” – mówi dietetyczka Magdalena Kuczyńska
„Lepsza od rewolucji będzie dieta szyta na miarę”. Klaudia Łakoma i Arkadiusz Matras mówią nam o tym, jak się nie dać insulinooporności
się ten artykuł?